top of page

Hoe kom je van slecht slapen en angstig zijn af?


Om te herstellen van een langdurige hersenschudding en whiplash ging ik naast andere dingen ook op zoek hoe ik lichamelijk kon herstellen door op energetisch niveau te gaan werken. Mediteren doe ik sinds mijn 19e, maar meer dan dat deed ik niet echt op energetisch vlak. Ik ging simpele energetische oefeningen doen die onder andere op de meridianen gericht waren. Het waren minimale bewegingen, maar wat een impact hadden deze oefeningen op mijn lichaam.


Na twee maanden dagelijks deze korte oefeningen te doen, verdwenen er allerlei klachten. Ik was zeker niet geheeld, maar ik merkte dat mijn lichaam weer begon te stromen en dat het weer ruimte en energie kreeg om verder te herstellen.


Spirituele heling

In diezelfde periode kwam ook bij mijn (healing)sessies met mijn begeleider of andere healers naar voren dat mijn herstel (voornamelijk) op spiritueel vlak lag en ik mijn eigen lichaam volledig moest gaan belichamen. Dit was een belangrijk proces voor mij om te helen en de krachten die in mij zaten ook daadwerkelijk te kunnen benutten.

Door in mijn lichaam op een dieper niveau te komen veranderde er een paar essentiële dingen in mij:


Slapen

Van kinds af aan sliep ik weinig en licht. Er gingen jaren voorbij tijdens mijn studententijd dat ik 6 nachten per week 4 uur sliep en 1 nacht 8 uur, of dat ik 5 nachten 6 uur sliep en 2 nachten 2 uur. Ik vond het fantastisch, want daardoor het ik heel veel tijd om alles te doen wat ik wilde. Tijdens mijn hersenschuddingsperiode werd dit weinig kunnen slapen een serieus probleem, omdat ik toen nog maar 3 uur per nacht voor de meeste nachten sliep. In je slaap herstel je het meeste, maar met 3 uur slapen kwam ik nooit aan herstel toe.


Toen ik klaar was om de diepere reis aan te gaan op spiritueel vlak, en mijn lichaam daadwerkelijk ging belichamen, kon ik eindelijk diep en lang slapen. Ik werd niet meer meteen springlevend wakker, maar moest eerst wakker worden. In de nacht had ik geen hartkloppingen meer als ik wakker werd. Daarentegen kon ik me meteen weer omdraaien en verder slapen. Door in mijn lichaam te komen ontstond er een diepe ontspanning en overgave, waardoor ik in deze diepere slaap kon komen.


Angsten

Doordat mijn leven zo plotseling radicaal was veranderd kreeg ik meer last van angsten. Ik kon sowieso ongerust worden als iemand niet op de afgesproken tijd er was, met de gedachte misschien is er iets ergs gebeurd, maar nu werd deze angst sterker. Dit kwam deels door mijn eigen ongeluk en deels dat ik in 1 dag een zwaar ongeluk had waargenomen van een jongen van mijn leeftijd die doodstil lag op straat, het bloed liep uit zijn slaap weg en ik later hoorde dat een jonge vriendin van mij door een plotselinge hartstilstand was overleden. Ook kreeg ik meer last van hypochondrie en was ik bang geworden om weer een hersenschudding te krijgen. In het revalidatiecentrum was mij namelijk verteld, dat als ik nog een hersenschudding zou krijgen ik daar niet meer van zou kunnen herstellen.

Ook deze angsten namen tijdens het belichamen van mijn lichaam steeds meer af en daarvoor in de plaats kwam vertrouwen. Het leven vanuit vertrouwen geeft zoveel meer rust en ruimte en zorgt ervoor dat je energie blijft stromen.


Waar angst contractie brengt, creëert vertrouwen expansie.

Hoe ging ik meer mijn lichaam belichamen

Een van de dingen die hierbij hielpen, waren deze 'simpele' energetische oefeningen waar ik het eerder over had. Ik leerde op een hele andere manier met mijn lichaam te communiceren. Waarin ik vroeger mijn lichaam als iets aparts van mij zag, ging ik nu de eenheid van alles ervaren. Als ik een bepaalde emotie of spanning ergens voelde in mijn lichaam, dan wist ik ook hoe ik daar ruimte aan kon geven en hoe ik het kon ondersteunen of weghalen.


Daarnaast verdiepten mijn meditaties zich meer en meer. Al snel werden het mijn grootste energetische en spirituele reizen door zowel mijn (energetische) lichaam, als door de aardse energieën. Pas later ging ik actief met de hogere energieën aan de slag, eerst moest mijn lichaam diep geaard zijn.


Zelfleiderschap I | Open Je Bewustzijn & Ontdek Je Innerlijke Kracht

Het is vanuit deze ervaring en het zien bij zoveel mensen dat zij niet goed in hun lichaam zitten en/of geaard zijn en alle klachten van dien hebben, dat ik een training ben gaan maken. Naast angsten en slapeloosheid, horen ook klachten als moeite hebben met focussen, dingen realiseren, je emoties voelen en daarmee in contact staan er vaak bij. Daarom is deze training volledig gericht op diep verbonden zijn met je lichaam. Niet alleen verbonden zijn op fysiek niveau, maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het is namelijk een groot cadeau voor jezelf en je leven als je dit kan.


In januari gaf ik voor het eerst deze training. Het was bijzonder om te zien hoe mensen er anders in hun gezicht uit gingen zien, hoe ze er energetisch anders uit gingen zien, hoe ze zich voelden, en hoe zij samen een hechte groep werden. Voor de een ging de verandering heel snel, voor de ander ging het langzamer, maar iedereen past nog steeds de oefeningen toe, zelfs na 3 maanden, omdat het zo goed werkt.


Maandag 21 september start ik weer met een nieuwe Zelfleiderschap I | Open Je Bewustzijn & Ontdek Je Innerlijke Kracht. In 10 weken, een terugkomdag en een 1-op-1 sessie krijg je praktische en simpele oefeningen, maar die o zo krachtig zijn. Daarnaast ga je onder andere een basis leggen in mediteren op een energetisch en spiritueel niveau, je bewustzijn langzaam te gaan verruimen en is er ruimte om ervaringen te delen.


Wil je meer hierover lezen? Klik hier voor meer info.

Je kan me ook altijd even bellen of een mail sturen, zodat ik je vragen kan beantwoorden en we kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen.44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page