top of page

Hoe kan jezelf van andere energieën beschermen?

Bijgewerkt op: 25 mei 2023


Dit is een van de meest gestelde vragen die ik in iedere training , maar ook in bijna iedere intake voor een 1-op-1 sessie krijg. De energie van anderen wordt vaak als zwaar of belastend ervaren. We hebben het al druk genoeg met onszelf en onze eigen gevoelens en het dragen van de ander wordt daarmee snel te veel. Dus hoe bescherm je jezelf voor iemand zijn energie?


Mijn antwoord is altijd: "niet doen". Houd je niet bezig met jezelf beschermen, zonde van je energie of tijd. Je legt het accent verkeerd en eigenlijk wordt de verkeerde vraag gesteld.


Waarom is het beter om jezelf niet te beschermen?

Door ons te beschermen, gaan we ons afscheiden. Vanuit (meer) eenheid en heelheid waar je eerst was, ga je door je te beschermen juist naar meer afscheiding. Niet alleen de afscheiding tussen jij en de ander, maar ook creëer je een afscheiding in jezelf. Blijkbaar mag niet alles er zijn en zijn sommige emoties of gedragsuitingen niet welkom. Daarnaast ligt het accent op angst. Deze energieën mogen niet bij mij komen. Waarom niet? Op welke manier heb je er last van? Ben je bang dat je bijvoorbeeld nog minder ruimte zal gaan innemen? En hoe intrinsiek was de ruimte die je innam werkelijk?


De kracht van werkelijk zijn wie je bent

Wanneer je niet in je eigen kracht staat of niet verbonden bent met je werkelijk 'zijn', dan moet je 'iemand' zijn, maar dan zonder fundering. Dit kost ten eerste heel veel moeite en energie. Maar daar bovenop ontbreekt er een basis, die ervoor zorgt dat je stevig staat en daardoor (minder tot) geen last hebt van anderen. Wanneer je namelijk werkelijk bent, ben je verbonden met je eigen Bron als met God of de Bron/Spirit/Universum. Waardoor je ook kan verbinden met anderen zonder er last van te hebben. Dit hoef je niet allemaal in een keer te kunnen, maar de gedachtegang hierachter - over het kiezen om niet je te willen beschermen, maar om in je eigen kracht te gaan staan - is belangrijk.


Licht is altijd sterker dan donker. Ga in je eigen licht staan, zodat anderen niet jouw licht wegnemen, maar mee kunnen profiteren en verlicht of geheeld in hun klachten kunnen worden in plaats van afgewezen, zonder dat het jou energie kost.


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page